tisdag
mar022010

Du sköna nya blogg


Jag har länge känt att jag ville ha ett nytt forum för mig själv. En blogg där jag inte behövde ta hänsyn till någon eller något och där jag kunde skriva om både mode och politik, om bögerier och filosofi. Jag kände personligen att det inte riktigt gick på Rodeo. Inte för för att det inte skulle varit välkommet, jag tyckte bara det kändes konstigt, att det inte passade in. Så jag försökte hålla bloggen till enbart mode.

När man börjar censurera sig själv på det sättet blir man ibland ointressant. Eller åtminstone mindre spontan. Jag vill inte ägna hela min vakna tid åt att leta moderelaterade saker att blogga om, i stället vill jag bara skapa min egen värld, en värld som kopplar ihop mode med ekonomi, homosexualitet med islam, ett program om Quentin Crisp med Sarah Palin.

Jag drivs till stor del av önskan att överraska mig själv, att hålla mitt eget intresse uppe. Så jag kan aldrig vara en skribent som lever på igenkänningsfaktorn. Eller någon som håller fast vid sin åsikt i ur och skur. Jag omprövar ständigt mig själv, influeras av det andra tycker och tänker, syntetiserar och amalgamerar. Min pojkvän tycker jag är "flaky".

Ibland känner jag att det i denna megafonernas tid finns lite intresse för det nyanserade eller prövande, vi vill ha starka och tydliga åsikter, helst sådana som stärker det vi redan tycker. Är det för att världen är så flytande och rörig som vi söker stabilitet där vi kan få den?

Det är så klart korkat att inte ha en tydlig idé med vad den här bloggen ska handla om. Kanske är det för att jag inte har en tydlig idé om vad Daniel Björk handlar om. Kanske vill jag inte växa upp. Kanske kan jag inte acceptera att en bild av mig är den rätta. Kanske vill jag vara allt i en värld där man måste välja något.  Kanske är jag en anakronism och en utdöende livsform.

Kanske är det just detta den här bloggen handlar om: Ett fortsatt sökande efter svar för en 36 år gammal bög som utbildade sig inom filosofi men beslutade sig för att börja skriva om mode. Och kanske är det just därför som jag har dragits till den ständigt muterande värld som mode är. Jag tror det blir en hel del fashion i den här bloggen när allt kommer omkring.

Page 1 ... 17 18 19 20 21