Kanske var det en slump att jag blev modejournalist, kanske inte. I vilket fall som helst är det just mode som är mitt specialområde. Jag har skrivit och medverkat i de flesta tidningar, allt från Nöjesguiden till SvD, Rodeo, Bon och Damernas Värld. Mina texter har också publicerats i modeantologin Sexton svenska texter om mode. Just nu jobbar jag som chefredaktör för Bon Magazine och recenserar visningar för Business of Fashion.

Jag älskar verkligen mode, men när man säger det måste man alltid precisera sig och förklara att man inte brukar skriva shoppingtips (förutom när nöden så dikterar). Detta visar att vi fortfarande har en bit att gå när det gäller vår syn på mode och konsumtion. Det är komplicerat, kanske för att det är den kulturyttrying där kreativitet och kommers är allra mest ihoplänkade. Men samtidigt är det en av orsakerna till att mode är så intressant och varför även många som hatar mode dras till det.

Min första kärlek är dock själva skrivandet. Och parat med ett stort intresse för politik och filosofi, kultur och samhälle hoppas jag att den här bloggen både ska vara intressant för modeintresserade och andra.

Daniel Björk

______________________________

Nå mig på daniel.bjork [at] me.com

Och följ mig på Twitter!

Tack till Andy Gunnarsson för den fina loggan.